
- Dette arrangement har allerede funnet sted.
En vandrende jordnær festmiddag
24. september 2020 17:00 – 21:00
Økouka Vestfold og Telemark inviterer til en unik opplevelsesmiddag. Her på Evju Bygdetun vil dere få servert en tre retters meny rett fra jorda med økologisk mat og drikke i et historisk gardsmiljø med frodig kulturlandskap. Dere får møte fagfolk og produsenter og høre fortellinger fra de som står bak maten og arbeider for en framtid med sunn og matnyttig jord i regionen vår.
På den økologiske menyen står: Ureiste grønnsaker, poteter, urter og spiselige blomster fra Evju Mathage
Erter og fortellinger om regenerativt landbruk fra framtidsbonden Hellek Berge
Frittgående økologisk svinekjøtt fra Eikja Nigard
Brød bakt med gamle kornsorter fra Bø Brød
Fortellinger om jordhelse og smak på biokull fra Bionér og Standard Bio
Eplesider og eplemost fra NeRø eplehage på Hjuksebø
Hylleblomstdrikk fra Hyllest fra hylletre på Akkerhaugen
Fruktkonfekt med kortreiste bær fra Suigard Dyrud
Levende musikk og feststemning
Ordføreren i Midt-Telemark, Siri Blichfeldt Dyrland, vil si noen ord om bærekraftsstrategien til kommunen kl 20.
Tidspunkt: Gruppe 1 kl 17:00 / Gruppe 2 kl 17:30 / Gruppe 3 kl 18:00
Praktisk info og påmelding: Send e-post eller tekstmelding med navn, telefonnummer og ønske om hvilken gruppe du/dere vil delta i til Johanna.Seim@tmforsk.no / 46272029. Dere får da tilsendt betalingsinformasjon (betaling via Vipps). Kan sende faktura dersom det er ønsket. Første mann til mølla!
Covid 19: Vi tar smittevern på alvor og vil pga situasjonen vi står i med Covid-19 gjøre noen tiltak. Det vil være begrenset antall gjester (maks 90), som vi deler inn i tre grupper. Hver gruppe vil få det samme programmet, med tidsforskyvning. På slutten av middagen er det tilrettelagt til å oppholde seg ute eller i låven og nyte resten av programmet. Skulle det regne setter vi opp telt ute. Det er god plass på bygdetunet og vi har flere arenaer og lokaler å være i. Vi oppfordrer alle til å holde avstand til hverandre. Det vil være antibac stasjoner og forskriftsmessig avstand mellom sitteplassene på bordene. Matserveringen skjer i tråd med gjeldene koronatiltak.